Titta på våra underbara mohairprodukter och angoragetterna som producerar denna unika fiber.
Klappa får och lamm. Ta en rundvandring i våra vackra beteshagar eller i storskogen.
Träffa våra bordercollies och se hur en vallhund arbetar.

Njut av lugnet……
Välkommen önskar Mats och Birgitta !

Här kan du läsa mer om oss genom att dubbelklicka på reportage i  Tidningen Land juli 2011 och  Vävmagasinet september 2011.

Vilka är vi ?
Vi köpte gården Skåningsmåla våren 1996. Idén med angoragetter fick vi när vi var i Australien 1995. Egentligen hade vi funderat på kashmirgetter, men när vi träffade på angoragetter så var vi sålda.

Våra första angoragetter köpte vi 1996 från Vika mohair. Det följde också med två tackor med gården.  Idag har vi ett 30-tal getter och ett 30 tal tackor av rasen gotlandsfår samt en del korsningar med finull och suffolk.  Våra djur är Maedi och CAE-fria alltså har vi M3 resp. C3 status på får och getter. Till vår hjälp på gården har vi bordercollies somsköter olika arbeten med djuren såväl ute på bete som på stall. Fantastiska hundar som älskar sitt jobb VALLNING. Vakthunden Ester och katterna har också sina arbetsuppgifter.


Angoraget med 2 månaders killing...

Vi arbetar båda deltid i vanliga lönarbeten och resten av tiden lägger vi på gården och våra produkter. Sommaren 1999 öppnade vi vår gårdsbutiken för lokala och långväga besökare. Det är öppet när vi är hemma..

 


                                                                           Nessie vid grinden

 


Bordercollien Tiger, en ovärderlig hjälp

 


In action

 

Mats Landström & Birgitta Arnesdotter
Skåningsmåla 115, 380 44 ALSTERBRO
Telefon: 0481-540 77

E-post